Semmelgröt!😍 Det går att uppgradera även den tråkigaste av gröt till något riktigt gott, perfekt frukost om man ska iväg på en längre dagstur😄 Är ni team mandelmassa eller inte? Själv älskar jag det😍 Här kommer receptet!
Semmelgröt med mascarponekräm och mandelmassa.
Mascarponekräm
250 g Mascarpone
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1. Vispa grädden ock ställ åt sidan.
2. Vispa mascarponen med florsockret och kardemumman. Rör sist ner vispgrädden.
Mandelmassa
200 gram rostade mandlar
1 dl flosocker
1 nypa salt
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1-2 dl vatten
1. Mixa mandlarna till föredragen storlek.
2. Tillsätt resten av ingredienserna. Variera mängden vatten beroende på hur tjock du föredrar den.
Gröt 2 personer
3 dl havregryn
6 dl mjölk
1 tsk mortlade kardemummakärnor
3 krm salt
1. Blanda alla ingredienser och koka gröten på medelvärme.
2. Toppa med mascarponekräm och mandelmassa.
3. Tillsätt sist lite mjölk, rostade mandelflarn och kardemumma. Njut!